Запорізьких поліцейських запідозрили в розкраданні близько 300 тис. грн

У ДБР запідозрили співробітників управління поліції Запорізької області у привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомляє 368.media посилаючись на матеріли кримінального провадження за ч. 2 та 4 ст. 191 КК.

За даними слідства, поліцейські в змові з комерсантами наживалися на закупівлі оргтехніки та комп’ютерного обладнання, а також на придбанні житла для поліцейських. Таким чином вони привласнили 285 тис. гривень.

Наприклад, в грудні 2019 року голова комісії з відбору пропозицій з придбання житла для поліцейських з подільником організували придбання за завищеною вартістю двокімнатної квартири загальною площею 55,5 кв. м. Купивши квартиру за півмільйона в місті Василівка, поліцейські заплатили понад дев’ять тис. гривень за квадратний метр, в той час, як такі ж квартири можна було придбати за 250-350 тис. гривень.

Крім того, слідство встановило, що комісія відхилила пропозицію про покупку аналогічної квартири за ціною у понад вісім тисяч гривень за квадратний метр. У зв’язку з підозрами на даний момент проводяться експертизи, зокрема, Мелітопольський суд призначив експертизу, покликану встановити реальну вартість придбаної квартири.

Раніше журналісти також писали, що в поліції Запорізької області виявили розкрадання при закупівлі квадрокоптера і відеореєстраторів.

Залишити відповідь