Запорізького експоліціянта підозрюють у втраті арештованих 170 тис. грн

Мелітопольський міськрайонний суд обрав для колишнього обласного слідчого поліції особисте зобов’язання. Його підозрюють у втраті частини арештованих грошей. 

Про це повідомляє місцеве видання з посиланням на ухвалу суду. 

Згідно з матеріалами справи, Головне управління Нацполіції в Запорізькій області  розслідувало провадження щодо злочину з наркотиками (ст. 307 КК України).

У березні цього року слідчі провели обшук в одній з квартир, де вилучили гроші: 7550 Євро, 3100 доларів США та 19600 гривень. Надалі їх арештували ухвалою суду.

Вказані цінності передали на зберігання старшому слідчому у цьому провадженні. Після того як арешт з грошей зняли, поліцейських зміг повернути лише 5350 євро. За його словами, іншу частину коштів він втратив. У перерахунку на гривні загальна сума втрати склала 175 тисяч гривень

З огляду на це, Державне бюро розслідувань у червні цього року відкрило провадження щодо службової недбалості (ст. 367 КК України) і невдовзі повідомило поліцейському про підозру.

Після цього ДБР звернулося до суду для обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання до 27 листопада. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексначальника поліції Запорізької області, якого затримали п‘яним за кермом в столиці, звільнили з правоохоронних органів

Суд це клопотання задовольнив. Вказував на існування ризику переховування.

Відтепер підозрюваний має прибувати до слідчих за першою вимогою, не відлучатися без дозволу з Запоріжжя, повідомляти про зміну місця проживання та роботи. 

В ухвалі вказувалося, що наприкінці червня цього року підозрюваного звільнили з поліції. Також в нього є бажання відшкодувати збитки потерпілій.

У вказаному судовому документі підозрюваним вказувався Руслан Снопко.

Залишити відповідь