В Одесі судитимуть банду з «перевертнем у погонах»: заманювали «клієнтів» інтимними послугами, а потім шантажували та грабували їх

П’ятеро членів організованої групи, до складу якої входив поліцейський Полку поліції особливого призначення ГУНП в Київській області, постануть перед судом за вимагання та позбавлення волі.

Про це повідоляє пресслужба регіональної прокуратури.

З’ясовано, що з січня цього року в Одесі діяла організована злочинна група, яка спеціалізувалась на вимаганні коштів у чоловіків за нерозголошення відомостей стосовно їх сексуальних вподобань.

Як розповіли в прокуратурі, схема злочинної діяльності полягала у тому, що співучасники, під приводом сумісного проведення дозвілля, заманювали потерпілих до заздалегідь орендованих приміщень, де у подальшому, представляючись працівниками поліції, разом з діючим поліцейським, звинувачували потерпілих у розбещенні неповнолітніх, повідомляли про, начебто, затримання за підозрою у вчиненні злочину та вимагали від них за «вирішення питання» не притягнення до кримінальної відповідальності від 2 до 4 тисяч доларів США.

Разом з цим, для створення у потерпілих впевненості у реальності того, що відбувається, співучасники використовували символіку Національної поліції, а також реальні посвідчення та жетон поліцейського.

У ході обшуків у співучасників виявили та вилучили наркотичні засоби та вибухову речовину.

Наразі до суду скерували обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої злочинної групи за фактом незаконного позбавлення волі та вимагання (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 353 КК України).

Залишити відповідь