У Вінниці адвокат за $15 тисяч обіцяв підозрюваному умовний термін покарання

Адвокат схилив обвинуваченого у вчиненні злочинів, пов’язаних з обігом наркотичних засобів, до надання неправомірної вигоди судді Вінницького міського суду, яка розглядає його справу.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«За умови передачі правозахиснику грошових коштів у сумі 15 тис. доларів США, він обіцяв забезпечити винесення суддею Вінницького міського суду рішення, згідно з яким обвинувачений не буде відбувати покарання у виді позбавлення волі реально, а буде звільнений від відбування покарання з випробуванням»,–розповіли в прокуратурі.

Читайте також: На Черкащині харків‘янин на «Toyota Land Cruiser» збив пішохода і закопав у землю, уник покарання та став адвокатом

Правоохоронці задокументували отримання коштів у кілька етапів. На одержанні останньої частини хабаря – 10,5 тисяч доларів США – адвоката затримали.

Попередньо дії адвоката кваліфікували за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України. Наразі слідчі ДБР готують йому вручення підозри.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше:


 

Залишити відповідь