На Київщині п’яний громадський діяч зніс шлакбаум, тікав від копів та випустив у них 8 куль з травмату

Гонитва зі стріляниною розпочались близько першої ночі у Вишгороді 20 вересня. Під час патрулювання міста працівники групи реагування патрульної поліції помітили хаотичні рухи автомобіля «Audi» та зупинили водія, У відповідь молодик дістав пістолет, дав по газах, в‘їхав у шлагбаум і спробував втекти.

Про це повідомив очільник Нацполіції Київщини Андрій Нєбитов.

«Водій «Audi» неодноразово створював аварійні ситуації, а коли ж усвідомив, що не втече, відкрив стрільбу. Зухвалець випустив у бік поліцейських щонайменше 8 куль і зупинятись, вочевидь, не збирався. Вже у Печерському районі столиці автівку вдалося заблокувати, а водія затримати»,–йдеться у повідомленні.

Під час освідування було встановлено, що 33-річний чоловік знаходиться у стані алкогольного сп’яніння – «Драгер» показав позначку – 2,5 проміле.

Зазначається, що киянин, який сів за кермо напідпитку, виявився ще й членом громадського формування з охорони публічного порядку. До того ж, рік тому він притягався до кримінальної відповідальності за статтею 129 КК України (погроза вбивством).

Як з’ясувалося згодом, правопорушник здійснював постріли з пристрою для відстрілу гумових куль.

З місця події вилучили зброю, дозвільні документи, патрони та гільзи. Автомобіль вилучили та доставили на спеціально відведений майданчик тимчасового затримання транспортних засобів. Стрілка затримали.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) ККУ.

Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Залишити відповідь