За хабар закрити справу про ДТП: на Дніпропетровщині затримали слідчу поліції та адвоката

Старша слідча поліції Кам’янського, що у Дніпропетровській області, вимагала у жінки 5,5 тисяч доларів США хабара. За цю суму поліцейська обіцяла не притягувати її сина  до кримінальної відповідальності. У якості посередника залучила адвоката.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У слідчої перебували матеріали справи про ДТП за ч.1 ст.286  (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. Поліціянтка пообіцяла матері водія, який скоїв наїзд на пішохода, винести постанову про закриття провадження за чималу суму «відкупних».

«Спочатку 41-річна поліцейська свою «допомогу» оцінила у 3,5 тисячі доларів США, згодом сума збільшилась до 5,5 тисяч. Гроші потрібно було віддати її спільнику – 68-річному адвокату»,–йдеться у повідомленні.

Жінка про наміри слідчої повідомила правоохоронцям. Слідчі ДБР відкрили справу за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. 

Адвоката-посередника затримали під час отримання 5 тис. доларів США . Поліціянтку теж затримали. Їм оголосили про підозру.

За корупційні дії фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Залишити відповідь