Двоє харківських адвокатів продавали посади в ДБР за $15 тис.: їх затримали

Двоє харківських адвокатів вирішили обманом заволодіти коштами громадянина, який брав участь у конкурсі на оперативні посади у ТУ ДБР у м. Полтаві.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Адвокати запевнили, що діють у змові з керівництвом ДБР та членами конкурсної комісії.

«У разі сплати чоловіком 15 000 доларів США обіцяли забезпечити йому перемогу в конкурсі та подальше працевлаштування до ДБР»,–йдеться у повідомленні.

14 лютого 2021 року під контролем правоохоронців відбулася передача першої частини хабара у сумі 1 000 доларів США.

Сьогодні під час передачі решти грошових коштів у сумі 14 000 доларів США обох адвокатів затримали.

“Сьогодні слідчі ТУ ДБР у місті Полтаві затримали двох адвокатів під час одержання неправомірної вигоди у сумі 15 тисяч доларів за нібито працевлаштування до ДБР. Нехай ця ситуація стане прикладом для тих, хто думає, що посаду в ДБР можна купити. Вкотре наголошую, ДБР не допустить протиправної діяльності своїх працівників, а також впливу на них”, — наголосив в.о. Директора ДБР Олексій Сухачов.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України). Фінурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, раніше у Харкові затримали адвоката, який намагався підкупити слідчого ДБР – за хабар закрити справу про смертельну ДТП.

Залишити відповідь