У Києві судитимуть поліціянта за отримання $2 тис. хабаря

Заступника начальника відділу кримінальної поліції одного з районних управлінь Нацполіції у місті Києві судитимуть за вимагання хабаря за здійснення впливу на керівника іншого підрозділу Нацполіції.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Правоохоронець дізнався про факт затримання свого знайомого за підозрою у причетності до незаконного заволодіння транспортними засобами на території міста.

«У зв’язку із цим, поліцейський переказав знайомому вимогу про надання йому неправомірної вигоди за вплив на керівника структурного підрозділу, який розслідує це провадження та з яким він мав давні дружні стосунки, для уникнення від кримінальної відповідальності. Свої послуги правоохоронець оцінив у 2 тисячі доларів США»,–йдеться у повідомленні.

У квітні 2021 року поліціянта затримали під час одержання грошей.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.  Обвинувальний акт направили до Подільського районного суду міста Києва для розгляду по суті. 

Залишити відповідь