У Харкові за учасницю агентурної мережі спецслужб РФ, яка намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні через Telegram-канали, внесли 1,5 млн гривень застави

За дружину відомого одеського проросійського активіста Артема Давидченко, якого СБУ вважає головним «менеджером» 12-ти Telegram-каналів, підконтрольних російським спецслужбам, підозрювану у держзраді Вікторію Давидченко внесли 1,58 млн грн застави.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

Раніше Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід двом жінкам, яких підозрюють у державній зраді у справі про агентурну мережу російських спецслужб в Telegram-каналах

Вікторії Давидченко суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 1,58 млн грн, а другій підозрюваній суд обрав цілодобовий домашній арешт.

З фото Вікторії на сторінці в Instagram можна побачити локацію готелю в Домініканській республіці, ймовірно, в якому вона відпочивала.

Після повернення з відпочинку її й затримали працівники СБУ у Києві.

Як зазначали у відомстві у ключової фінурантки вилучено електронний носій з персональними даними великої кількості співробітників правоохоронних органів, який був з нею під час відпочинку в Домініканській республіці.

«СБУ неодноразово отримувала дані щодо використання цього регіону для конспіративних зустрічей співробітників спецслужби РФ з агентурним апаратом»,–відзначили в Службі.

5-ти зірковий готель «Occidental Punta Cana» розташований в Баваро, на білосніжному пляжі Пунта Кани. Орієнтовна вартість відпочинку у цьому готелі на 7 діб з вильотом з Києва на одну особу складає понад 2 тис. доларів.


Також з фото Вікторії Давидченко можна побачити локації у Москві у 2016 та 2017 роках.

Нагадаємо, 1 лютого в СБУ викрила масштабну агентурну мережу російських спецслужб, які дестабілізували ситуацію в Україні через ряд Telegram-каналів («Легітимний», «Резидент», «Картель», «Пліткарка», «Чорний квартал», «Політичний розклад», Нетипова Запоріжжя», «Тремпель Харків», «Одеський фраєр», «Дніпро live», «Миколаїв live», «Херсон live»).

Повідомлялось, що агентурна мережа створена так званим 85 Головним центром спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ. До її складу входили мешканці Харкова та Одеси, активісти так званої «руської весни». Вони наразі «базуються» на території підконтрольної Росії «ПМР» – Придністровської Молдовської Республіки в Тирасполі.

Правоохоронці з’ясували, що «головним менеджером» агентурної мережі є одесит, один із організаторів масових заворушень під час одеського «Антимайдану». Наразі він переховується від слідства за кордоном. Йому оголошено заочну підозру у держзраді.

Також нагадаємо, Police Control Ukraine повідомляв, що мова йдеться про «головного менеджера» Артема Давидченко – відомого проросійського активіста та одного з організаторів протистоянь в Одесі 2 травня 2014 року зі сторони представників Антимайдану. У Артема є молодший брат Антон Давидченко – так само організатор проросійських мітингів в Одесі у березні 2014 року.

Саме Артем Давидченко є координатором так заваного Агентства соціального інжинірингу.

Залишити відповідь