Соціальна інженерія: стало відомо хто був «головним менеджером» Telegram-каналів, які координувалися спецслужбами РФ

Сьогодні СБУ звітувала про довготривалу спецоперацію з викритття масштабної агентурної мережі, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації через 12 Telegram-каналів. У відомстві відзначили, що «головним менеджером» агентурної мережі є одесит, один із організаторів масових заворушень під час одеського «Антимайдану» Артем Д.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, мова йеться про Артема Давидченко – відомого проросійського активіста та одного з організаторів протистоянь в Одесі 2 травня 2014 року зі сторони представників Антимайдану.

«До складу агентурної мережі входили мешканці Харкова та Одеси, активісти так званої «руської весни». Вони наразі «базуються» на території підконтрольної Росії «ПМР» – Придністровської Молдовської Республіки в Тирасполі.»,–повідомили в СБУ.

У Артема Давидченко є молодший брат Антон Давидченко – так само організатор проросійських мітингів в Одесі у березні 2014 року.

Саме Артем Давидченко є координатором так заваного Агентства соціального інжинірингу.

Довідко: Соціальна інженерія – в контексті інформаційної безпеки – психологічне маніпулювання людьми з метою здійснення певних дій або розголошення конфіденційної інформації.

Зокрема, ІА «АрміяInform» повідомляє, що генеральним директором так званого Агентства соціального інжинірингу є Авксентьєв Максим Юрійович, син Юрія Авксентьєва, людини з команди Миколи Азарова і Олени Лукаш. У минулому році Максим Авксентьєв став лауреатом всеросійського конкурсу майбутніх керівників «Лідери Росії – 2020», що говорить про досить високу оцінку його роботодавцями старань молодого та перспективного майбутнього «керівника» зі дестабілізації України.

Також російські ЗМІ пишуть, що так зване Агентство соціального інжинірингу створює проекти на доручення Путіна.

Вчора на своїй сторінці у Facebook Антон Давидченко написав, що його родичі, які їхали до аеропорту, перестали виходити на зв‘язок та, що це пов‘язано з СБУ.

На фото затримання приміщення дуже схоже на зал аеропорту.

Залишити відповідь