У Харкові облили зеленкою «блогеро-кандидата в депутати» Потона

У Харкові облили зеленкою кандидата у депутати Верховної Ради від партії “Опозиційна платформа – за життя” Павла Оніщенко.

Про це Оніщенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Оніщенко припустив, що зеленкою його облили активісти “Національного корпусу”.

Дивне припущення, оскільки Павло Оніщенко співпрацює із Нацкорпусом, та нібито разом займаються боротьбою з наливайками.

Павло Оніщенко балотується в одномандатному окрузі №173 (Основ’янський та частина Слобідського району міста Харкова) від партії “Опозиційна платформа – за життя”.

Павло Оніщенко є лідером громадської організації “Потон”, яка відома псевдоборотьбою із наркоаптеками та наливайками м.Харкова.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Люботинський міський суд Харківської області визнав голову громадської організації «Потон» Оніщенко Павла Олександрович винним за ч. 1 ст. 130 КУпАП (водіння автомобіля в нетверезому стані), але закрив справу за термінами.

Також раніше «Потон» проголосив себе опозиційним начальником поліції Харківської поліції.

Слід зазначити, що відносно ГО «Потон» відкрито кримінальне провадження від 10.09.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України:

«В ході досудового розслідування допитаний в якості свідка ОСОБА_3 пояснив, що в ТОВ «Добро Дій АВД», юридична адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 79/1 він працює заступником директора з внутрішньої безпеки. За адресою: м. Харків, Салтівське шосе, 106- А розташована аптека ТОВ «Добродій АВД». 09.09.2018 р. приблизно об 11.00 йому зателефонувала провізор ОСОБА_4, яка на той час знаходилася на своєму робочому місці в аптеці № 4 та повідомила, що невідомі особи приблизно у кількості 10-15 чоловік увійшли до торгового залу даної аптеки, ведуть відео зйомку у приміщенні аптеки та вимагають від неї пояснень стосовно продажу лікарських засобів із вмістом кодеїну. При цьому, звинувачують її у порушенні діючого законодавства та правил продажу ліків із вмістом кодеїну. Свої дії супроводжують нецензурною лайкою та вимагають прибуття до аптеки представників та керівництво фірми. Коли він прибув до аптеки, невідомі йому молодики представилися громадською організацією «ПОТОН», почали вимагати видати ліки, до вмісту яких входить кодеїн для подальшого їх знищення. Коли він відмовився видавати медичні препарати, невідомі почали ламати вітринні шафи, в яких знаходилися ліки, зламали касовий апарат, камери внутрішнього відео спостереження, системний блок. Дані хуліганські дії супроводжувалися нецензурною лайкою. Коли проникли до складського приміщення аптеки, протиправно забрали ліки, до вмісту яких входить кодеїн, після чого вийшли на вулицю та перед входом до аптеки розвели полум’я та спалили медичні препарати. В подальшому йому стало відомо, що серед присутніх був голова ГО «ПОТОН» ОСОБА_2, у якого при собі постійно знаходилася камера та він вів відео фіксацію даних подій.

Під час досудового розслідування було встановлено, що ОСОБА_2 є засновником та головою громадської організації «Всеукраїнська організація ПОТОН», код ЄДРПОУ 39834356, який в ході хуліганських дій 09.09.2018 р. знаходився у приміщенні вказаної

аптеки та із застосуванням технічного засобу фіксації вів відеофіксацію даних подій, які в подальшому були викладені у мережі Інтернет на каналі «ПОТОН Ютуб».».

Залишити відповідь