Суд визнав винним «Потона» за водіння автомобіля в нетверезому стані, але закрив справу за термінами


4 квітня Люботинський міський суд Харківської області визнав голову громадської організації «Потон», яка позиціонує себе як організація по боротьбі з наркоаптеками та наливайками, Оніщенко Павла Олександрович винним за ч. 1 ст. 130 КУпАП:
«Своїми діями Оніщенко Павло Олександрович вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП відмова особи, яка керує транспортними засобами, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного спяніння.».

Через перенесення розгляду справи про адмінправопорушення з Московського районного суду м.Харкова в Люботинський міський суд Харківської обл., а також наступних декількох переносів розгляду провадження , пройшло 3 місяці, протягом яких можна притягнути громадянина до адміністративної відповідальності відповідно до ст.38 КУпАП.

4 квітня 2019 Люботинський міський суд Харківської обл. закрив провадження по закінченню термінів:
«Провадження по справі про адміністративне правопорушення у відношенні Оніщенко П.О. закрити у зв’язку з закінченням строку накладення адміністративного стягнення, передбаченого ст. 38 КУпАП.».

Популярний метод «порешать 130-ую» у вигляді перенесення справи з різних причин ймовірно використовував і Онищенко Павло за допомогою свого адвоката.

Нагадаємо, 12 грудня 2018 року патрульні поліцейські затримали п’яного голову громадської організації «Потон» , тоді Оніщенко Павло відмовився від проходження огляду на стан алкогольного спяніння.
На Павла Оніщенко був складений протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП та постанова за 121 ст. КУпАП.

Також раніше «Потон» проголосив себе опозиційним начальником поліції Харківської поліції, а також відомий псевдоборотьбою із наркоаптеками та наливайками м.Харкова.

Залишити відповідь