У Харкові кавказці на «Lexus» та «Bentley» напали на працівників СБУ і ДФС під час обшуку в супермаркеті

У Харкові невідомі чоловіки «кавказької зовнішності» напали на співробітників СБУ і ДФС під час обшуку на території супермаркету.

Про це йдеться в ухвалі Фрунзенського районного суду.

З матеріалів судового реєстру відомо, що Немишлянський відділ поліції розслідує напад невідомих на працівників СБУ та ДФС при виконанні ними службових обов’язків. Провадження відкрито за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Потерпілим у справі вказано оперуповноваженого СБУ Терещенко Т.В.. 3 вересня 2020 його залучили до обшуку разом з працівниками ДФС в рамках судових постанов Шевченківського районного суду Києва на території супермаркету «Клас» на Московському проспекті.

Близько 21:30 – 21:45 правоохоронці підійшли до чергового складу, під наглядом поліції зрізали навісний замок і почали проводити обшук. Через годину в приміщення приїхали сірий «Lexus LX» і червоний «Bentley», з яких вийшли не менше шести чоловіків «кавказької зовнішності», які поводились агресивно. Один з чоловіків вдарив працівника СБУ в обличчя.

Працівник ДФС своєю чергою додав, що обшуки проводилися в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів. Під час конфлікту один з нападників двічі вдарив його долонею по обличчю.

Автомобіль «Lexus» в кримінальному провадженні використовується як речовий доказ. Власника автівки кілька разів викликали для проведення слідчих дій, однак він не з’являвся.

У зв’язку з цим слідчий звернувся до суду з клопотанням про здійснення приводу чоловіка, однак суд вирішив, що останній був неправильно інформований про виклик на слідчі дії, тому клопотання не задовольнив.

Залишити відповідь