Поліцейський охорони, який застрелив відвідувача у харківському супермаркеті, постане перед судом

ДБР завершило досудове розслідування у справі стрільби у супермаркеті «Рост», внаслідок якої загинув відвідувач. Обвинувальний акт скеровано до суду. Тепер правоохоронцю загрожує до восьми років тюрми за умисне вбивство при перевищенні заходів, необхідних для затримання особи.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі директор ДБР Роман Труба.

За даними слідства, 5 грудня 2018 року в ході несення служби у супермаркеті «Рост», поліцейський використав табельну зброю та смертельно поранив відвідувача. Потерпілий відмовлявся оплатити товар, тому його протиправно змусили пройти у підсобне приміщення. У ході конфлікту, що виник у підсобному приміщенні, потерпілий завдав працівнику поліції охорони кілька ударів ножем. Після цього, на вулиці, куди вибігли обидва учасники конфлікту, поліцейський двічі вистрілив у бік нападника, що вже тікав.

Відео з камери спостереження

Учасники події були доставлені до Інституту невідкладної хірургії, де покупець від отриманих травм помер.

У червні було повідомлено про підозру працівнику взводу охорони публічної безпеки Управління поліції охорони в Харківській області.

Працівника поліції обґрунтовано підозрюють в умисному вбивстві при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця (ст. 118 Кримінального кодексу України), а також у перевищенні влади або службових повноважень, тобто умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, із застосуванням насильства (ч. 2. ст. 365 Кримінального кодексу України).

Службова перевірка поліції показала, що правоохоронець діяв законно.

«Службова перевірка за фактом стрілянини в супермаркеті «Рост», що мала місце 5 грудня, показала, що поліцейський, який стріляв в покупця, який напав на нього з ножем, діяв законно”, – зазначив Олег Бех.

Та за фактом події в супермаркеті «Рост» було відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь