ДБР викрило посадовця кримінально-виконавчої служби у завідомо неправдивому повідомленні про злочин

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві, спільно з прокуратурою Київської області повідомили про підозру посадовцю Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення.Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у службовому кабінеті чергової частини Державної установи «Бориспільська виправна колонія (№119)», де посадовець перебував разом з одним із засуджених, він власноруч спричинив собі тілесні ушкодження – наніс кілька порізів ножем на тілі. Після цього посадовець умисно повідомив поліцейському, що ці тілесні ушкодження наніс засуджений.

«В рамках досудового розслідування була проведена експертиза, висновок якої засвідчив, що дані тілесні ушкодження посадовець заподіяв собі власноруч. Таким чином він штучно створив докази обвинувачення та завідомо неправдиво повідомив орган досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення.»,– зазначають у Бюро.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а також відсторонення його від займаної посади.

Кваліфікація: завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднане із штучним створенням доказів обвинувачення (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Залишити відповідь