Вимагання, рейдерство та вбивства: на Харківщині СБУ затримала лідерів та учасників ОЗУ «Князя» та розшукує головного лідера – кримінального авторитета Казарцева (Відео)

На Харківщині СБУ викрилиа потужне організоване злочинне угруповання, відоме за кримінальним прізвиськом його лідера «Князя». Четверо лідерів та активних учасників ОЗУ були затримані 23 липня. 

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Угруповання тривалий час займалося вимаганням, рейдерством і умисними вбивствами у Харківській, Дніпропетровській і Полтавській областях. Його створив раніше судимий за вбивство громадянин. Воно мало чітку структуру і спеціалізувалася на різних тяжких злочинах, зокрема економічного та насильницького характеру. До складу ОЗУ входили у тому числі колишні правоохоронці. Угруповання мало значний вплив на представників органів місцевої влади»,–йдеться у повідомленні.


Сергій Стороженко(ліворуч) та Вадим Казарцев

Потужне злочинне угруповання викрили та затримали співробітники СБУ. Цього разу на Харківщині.Зловмисники тероризували…

Posted by The Security Service of Ukraine on Thursday, July 23, 2020

За місцями проживання і перебування учасників угруповання були проведені 27 обшуків. У результаті слідчих дій правоохоронці вилучено майже 8,4 мільйони гривень, близько 170 тисяч доларів США та 40 тисяч євро, чорнові записи, які свідчать про масштабну злочинну діяльність, засоби зв’язку, зброя та набої різних видів.

Дії зловмисників кваліфікуються за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 187 (розбій), 189 (вимагання) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі затримані доставляються до слідчих для складання процесуальних документів та повідомлення про підозри у вчиненні злочинів.

Також зазначаєтьс, що СБУ проводить слідчі дії для затримання інших учасників угруповання, в тому числі лідера, який керував діяльністю ОЗУ із-за кордону. Також слідчі вивчають матеріали, які можуть пов’язувати протиправну діяльність угруповання «Князя» з іншими резонансними злочинами в регіоні.

Нагадаємо, раніше у Харкові на підмогу до учасників конфлітку через ДТП за участі начальника відділу розкриття злочинів проти особи ГУНП в Харківській області Сергія Новіка ,приїхала бригада «Залютинських», яка входить до ОЗУ Казарцева. Потім сталось резонансне побиття очільника кримінального розшуку Харківщини Євгена Драки та його підлеглого Сергія Новіка.

Також, як повідомляє «Страна.ua», очільник ОЗУ може бути причетний й до вбивства у 2017 році Едуард Аксельрода, більш відомий в деяких колах як “Лёпа”.

«Источник в уголовном мире допускает, “Лёпу” могли заказать враждебные ему харьковские авторитеты – Владимир Манукян (Мантус) и Вадим Казарцев (известный по прозвищу “Князь”). О том, что последний мог приложить руку к убийству все того же Димента ранее писала “Украинская правда“, указывая на близость “Князя” и “Мантуса” к первым лицам Харьковской области. “Есть несколько версий, одна из них: у ребят (Казарцева и Манукяна – Прим. Ред.) есть крыша в областной администрации, а других крышует Кернес”, – говорил Аваков летом прошлого года».

Залишити відповідь