В Одесі вилучили 750 кг «бойового наркотику ІДІЛ»

Вартість партії каптагону – 30 млн доларів.

СБУ блокувала в Одесі транзит через країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як “бойовий наркотик Ісламської держави”. На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова. Вони замовили психотроп в одній з країн Середземноморського басейну. Правоохоронці задокументували, що товар на початку вересня прибув до морського порту «Південний», де був прихований в контейнері із солодощами, та контролювали всі дії зловмисників. Потім наркоділки перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення каптагону до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з психотропом. Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили до Одеського морського порту.

«Після декларування вантажу в митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів: одного під час спроби вильоту із Одеси, другого ‒ за місцем проживання. Контейнери з каптагоном вилучено правоохоронцями»,–йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо оголошення обом фігурантам про підозру.

Психоактивна речовина каптагон є однією з найнебезпечніших. За висновками експертів, за фанатичністю бойовиків із «Ісламської держави» стоять саме ці «таблетки жаху», які вбивають жалість, нівелюють больові відчуття і підвищують фізичну витривалість. Водночас препарат викликає сильну наркозалежність, важкі побічні ефекти в організмі людини

Залишити відповідь