Ужгородських поліцейських судитимуть через тортури яких, підозрюваний викинувся з вікна

Вночі з 13 на 14 вересня 2019 року оперуповноважені завели в кабінет відділу поліції Ужгорода двох громадян, яких звинуватили у скоєнні крадіжок. Щоб отримати зізнання в скоєнні злочинів, правоохоронці застосували силу та почали бити потерпілих. Після того як громадяни відмовилися зізнаватися у причетності до крадіжок, поліцейські почали викручували їм руки за спину, обмотали зап’ястя тканиною і одягли кайданки. Просунувши дерев’яну палицю між ногами і руками потерпілих, оперуповноважені підвісили чоловіків між столами та продовжили побиття гумовими палицями.

Один із громадян, намагаючись уникнути побиття, вистрибнув через вікно кабінету з четвертого поверху відділу поліції. Внаслідок падіння на тротуар він отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Про це повідомляє прессоужба ДБР.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох оперуповноважених Ужгородського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області. Правоохоронці обвинувачуються у перевищенні влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь