У Запоріжжі суд дав умовний термін патрульному за побиття чоловіка

Суд оголосив вирок у справі за обвинуваченням патрульного поліції, який побив людину в приміщенні Вознесенівського відділення поліції.

Про це повідомляє 368.media, посилаючись на вирок суду за ч. 2 ст. 365 ККУ.

Згідно з матеріалами справи, 24-річний інспектор управління патрульної поліції в Запоріжжі разом з напарником затримали за адміністративне правопорушення 40-річного місцевого жителя і застосували до нього спецзасіб – кайданки. Після чого доставили його в приміщення Вознесенівського відділення поліції. У кімнаті для прийому громадян патрульний завдав затриманому два удари в обличчя, а після цього частиною металевої вішалки вдарив його по нозі.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілому було нанесено легкі тілесні ушкодження.

Прокуратура Запорізької області почала кримінальне провадження за статтею про перевищення влади працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством (ч.2 статті 365 КК). Патрульного звільнили з поліції, а справу передали до суду. Судові слухання у справі тривали чотири роки – з 2016 року.

На суді колишній патрульний своєї провини не визнав. Він пояснив, що діяв в межах повноважень, наданих Законом «Про поліцію». Втім, сторона звинувачення долучила до матеріалів судового розгляду відеозапис з камери відеоспостереження Вознесенівського відділення поліції на якому видно, як патрульний завдає удари потерпілому.

У суді потерпілий вимагав виплатити йому 100 тис. грн в якості відшкодування моральної шкоди, але в задоволенні такої вимоги суд відмовив.

Експатрульного визнали винним в перевищенні влади працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством. Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням спеціального звання. Разом з тим, суд постановив звільнити його від основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік.

Залишити відповідь