У Вінниці в СІЗО покінчив життя самогубством підозрюваний у катуванні дітей та розповсюдженні порнографії

7 вересня в ізоляторі тимчасового тримання покінчив життя самогубством 32-річний вінничанин, якого суд взяв під варту на час досудового розслідування без права застави за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч.2 ст. 127 ККУ (катування).

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області, інформує Police Control Ukraine.

7 вересня, Вінницький міський суд взяв під варту 32-річного вінничанина, підозрюваного у розповсюдженні дитячої порнографії та катуванні своїх малолітніх дітей.

Після повернення з суду в ізолятор тимчасового тримання в одиночній камері підозрюваний вчинив самогубство – повісився на простирадлі. Працівники ізолятора надали арештованому першу домедичну допомогу, викликали швидку допомогу, але врятувати його не вдалося. Поліцією ініційовано перевірку Державним бюро розслідувань законності дій працівників ізолятора тимчасового тримання.

Нагадаємо, 5 вересня у Вінниці працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Вінницькій області затримали 32-річного вінничанина, який підозрюється у катуванні своїх дітей та розповсюдженні порнографічних матеріалів з неповнолітніми. Для затримання правопорушника залучалися бійці КОРДу.  


Підозрюваний – 32-річний житель м. Вінниці, у якого на вихованні перебувають двоє всиновлених дітей: 3-річна дівчинка та 5-річний хлопчик. Це діти його колишньої дружини, яка судом була позбавлена батьківських прав.
Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, за зібраною поліцейськими інформацією, чоловік у групах в мобільних додатках розповсюджує фото та відео матеріали, що містять дитячу порнографію. Під час проведення санкціонованого обшуку у квартирі підозрюваного слідчі вилучили електронні носії інформації. В ході досудового розслідування буде встановлено походження матеріалів, що містять дитячу порнографію та дітей, зображених на них.  

Також було встановлено,  що діти не доглянуті належним чином, проживають в антисанітарних умовах, сплять на підлозі на матраці. У вихованні чоловік застосовує до малолітніх дітей фізичне насильство.     

Слідчі управлінням обласного главку поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ч.2 ст. 127 ККУ (катування).

Залишити відповідь