У Києві затримали опера поліції на хабарі $10 тис.

Оперуповноважений в ОВС ДКР Нацполіції вимагав у громадянина неправомірну вигоду у сумі 10 000 доларів США, які він нібито мав передати службовим особам поліції. За гроші він обіцяв вирішити питання щодо непритягнення особи до кримінальної відповідальності за нібито умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, а також повернення вилученого автомобіля марки Range Rover Sport.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

16 січня 2021 року в Києві старшого оперуповноваженого затримали під час одержання 10 000 доларів США.

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру у:

  • заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 190 КК України);
  • підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища ( ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

Крім того, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Залишити відповідь