У Києві затримали експравоохоронців, які торгували зброєю та боєприпасами

У Києві СБУ викрила на незаконному збуті зброї та боєприпасів группу осіб, до якої входили колишні працівники одного з державних правоохоронних органів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, колишні правоохоронці, один з яких у минулому співробітник спеціального загону МВС України, завозили до столичного регіону засоби ураження з району проведення антитерористичної операції для продажу. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки, у тому числі у кримінальних колах.

Зловмисників затримали під час збуту реактивної протитанкової гранати за 1800 доларів США.

Зазначається, що раніше співробітники спецслужби задокументували нелегальний продаж учасниками групи автомату Калашникова АКС-74У та набоїв калібру 5,45 мм.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів виявили пістолет Макарова, три ручні гранати Ф-1, понад 300 набоїв різного калібру, підроблені посвідчення працівників державних правоохоронних органів та приватних охоронних структур.

Наразі трьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Залишити відповідь