У Києві розбираються, чому одеські патрульні миють машини за свій рахунок

Департамент патрульної поліції проводить службове розслідування за фактом повідомлення у ЗМІ про те, що патрульних в Одесі змушують мити службові машини за свій рахунок.
Про це повідомляється у відповіді відомства на запит журналіста.

Кореспондентом протягом декількох днів було зафіксовано на фотоапарат, як одеські патрульні миють машини на мийці з самообслуговуванням і самостійно розплачуються.

За інформацією з джерел в патрульній поліції, оплачувати послуги автомийки за свій рахунок змушує керівництво Управління патрульної поліції в Одеській області.
При цьому в 2018 році начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков (всеукраїнське керівництво патрульних) уклав договір з ТОВ «Берліна Авто» на загальну суму в розмірі 524 тисячі 988 гривень для мийки та хімчистки салону машин одеського Управління патрульної поліції.

Термін дії угоди був розрахований до кінця 2018 року або до моменту вичерпання оплачених послуг, а саме: 5 568 послуг з миття машин по 88 гривень за одну, а також 232 послуги хімчистки салону по 150,88 грн.

За спостереженнями і підрахунками журналіста, такої кількості повинно було вистачити і на 2019 рік до проведення нового тендера. Однак з початку поточного року одеські патрульні самі миють машини і платять за це свої гроші, про що в Києві, начебто, не знають.

24 квітня 2019 року Департамент патрульної поліції, нарешті, оголосив новий тендер для закупівлі послуг з миття машин і хімчистки салонів. Проте 9 травня 2019 року скасував його через те, що заявку на участь в торгах подало лише одне підприємство. Такий поворот подій є дещо дивним, адже автомийок в Одесі дуже багато.

На даний момент Департамент патрульної поліції проводить службове розслідування, чому співробітники змушені мити машини за свій рахунок, а новий тендер не оголошувався.

Зараз одеські патрульні досі їздять на всю ту ж мийку з самообслуговуванням, яка знаходиться на перетині вулиць Космонавта Комарова і Інглезі.
До всього іншого, в Києві відзначили, що на території Управління патрульної поліції в Одеській області відсутній спеціальний бокс і технічні можливості для мийки машин. Закуповувати їх в нинішньому році не збираються, але пообіцяли внести пропозицію про придбання такого обладнання в бюджет на 2020 рік.

Нагадаємо, раніше начальник УПП в Одеській області Юрій Рибак звертався в Одеську облраду з проханням про виділення 5,73 млн гривень фінансової допомоги. На ці гроші засоби керівник одеських патрульних намір, зокрема, придбати безконтактну мийку «Kärcher» за 45 000 гривень і пилосос «Kärcher» за 16 000 гривень.

Джерело

Залишити відповідь