У Києві два «опера» вимагали 20 тис. грн за виявлену цигарку з наркотиком,– СБУ

СБУ викрила двох оперуповноважених працівників Броварського відділу поліції Київщини на вимаганні грошей з комерсанта.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що працівники відділу кримінальної поліції вимагали 20 тисяч гривень від місцевого підприємця-будівельника. Вони затримали чоловіка у місті з однією цигаркою легкого наркотику. Замість того, щоб вжити необхідних процесуальних дій, поліцейські півтори доби вимагали у комерсанта гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності.

Першу частину грошей у розмірі 7 тисяч гривень зловмисники отримали першого ж дня. За рештою неправомірної винагороди двоє старших лейтенантів поліції приїхали до місця проживання будівельника.

Правоохоронці затримали оперуповноважених згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання другої частини хабаря.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Встановлюються інші можливі факти отримання поліцейськими хабарів.

Викриття зловмисників проводилося спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

Залишити відповідь