У Харкові затримали поліцейського начальника, який торгував довідками про інвалідність

Внутрішня безпека Нацполіціі затримала начальника одного із секторів ГУНП в Харківській області, який підозрюється в корупційних оборудках з пенсійними нарахуваннями.Від співробітників поліції, які звільняються зі служби, або отримали травми при виконанні службових повноважень, чоловік вимагав неправомірну вигоду у розмірі 10-20 відсотків від суми нарахованих виплат за допомогу в проходженні МСЕК, оформленні інвалідності та максимальному прискоренні виплат.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

Правоохоронці встановили інформацію про факт підготовки фіктивних документів про хворобу одному зі співробітників Великобурлуцького відділу поліції Харківщини, що допомогло б йому отримали соціальну виплату. За це 43-річний працівник пообіцяв надати посадовцю поліції 10 тисяч гривень “винагороди”. Обох учасників змови затримали під час передачі обіцяної суми.

Поліція відкрила справу за за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. 

За корупційні оборудки 39-річному поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 43-річний хабародавець може провести за ґратами від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь