Харківські поліцейські вимагали гроші з наркозалежних: 2-х правоохоронців затримано та 4-м повідомлено про підозру

Харківські поліцейські налагодили механізм вимагання неправомірної вигоди у наркозалежних осіб. Поліцейські без оформлення процесуальних документів затримували громадян, які забирали наркотики у так званих «закладках», після чого вимагали від них або їхніх родичів неправомірну вигоду за непритягнення наркозалежних до кримінальної відповідальності. Для приховування своїх дій правоохоронці залучали цивільних осіб, які передавали їм неправомірну вигоду від громадян. Слідством задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності, у ході яких правоохоронці одержали близько 150 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Ред.: Харківські поліцейські по-своєму боролися із наркозлочинністю – вимагали гроші з наркозалежних. З відомих 5-ти…

Posted by Police Control Ukraine on Wednesday, July 8, 2020

Слідчі ДБР затримали двох працівників Київського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області та ще чотирьом правоохоронцям повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

8 липня слідчі ДБР провели 14 обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах фігурантів провадження, а також у службових кабінетах Київського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області. Правоохоронці видучили грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, речовини, ззовні схожі на наркотичні, та документи з грифом «таємно».

У пресслужбі обласного главку повідомили, що за вказаним фактом призначено службове розслідування та на час його проведення шестеро працівників Київського відділу поліції відсторонені від виконання своїх службових обов’язків.

У разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь