Суд визнав винним та на рік позбавив права керування слідчого ДФС, який напідпитку намагався втекти від копів

Дзержинський районний суд м.Харкова визнав винним у керуванні авто у стані сп’яніння старшого слідчого ГУ ДФС у Харківській області Корнієнко Дмитра Миколайовича, наклав штраф у розмірі 10 200 грн та позбавив права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Про це повідомляє Police Control Ukraine з посиланням на ухвалу суду від 25 лютого 2020 року.

Нагадаємо, 25 січня харківські патрульні помітили автомобіль «Peugeot 207»,який виїзджав від розважального клубу «Інжир». Водій авто порушував ПДР : керував авто у темну пору доби з неосвітленним заднім державним номерним знаком (п.2.9в ПДР України) та не вмикав покажчики повороту.

Патрульні зупинили вказаний автомобіль та водій почав кричати «Я свой, налоговая милиция, от**битесь от меня». В автомобілі був сильний запах алкоголю і в ньому знаходились пляшки з алкогольними напоями. Водієм виявився старший слідчий Головного управління ДФС у Харківській області Корнієнко Дмитро Миколайович.

Слідчий ДФС поводив себе неадекватно та у нього були наявні ознаки алкогольного спяніння. Поліцейські запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного спяніння. Однак п’яний податковий міліціонер почав стверджувати, що його транспортний засіб було зупинено нібито незаконно та відмовлявся надати документи. Разом з цим, ще й вирішив сісти за кермо свого автомобіля та втекти від копів. Але пильні патрульні своєчасно помітили наміри сп‘янілого слідчого та затримали його. Під час транспортування затриманого Дмитра, він поводився буйно та бив салон поліцейського автомобілю. Ці сліди видно на фото: 

Буйного слідчого ДФС врешті доставили до місцевого відділу поліції. Але під відділом поліції він увімкнув музику на телефоні та заснув у салоні поліцейського авто. 

А потім взагалі блювонув біля авто.

Та за досить відомою схемою відмазування, він почав скаржитися, що йому погано.

Патрульні були змушені викликату йому швидку допомогу. 

Police Control Ukraine публікує відео на якому навіть лікарю швидкої було «слышно перегар».

У лікарні старший слідчий ДФС Корнієнко Дмитро відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Патрульні склали на нього протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння), винесли постанову за порушення ПДР за ч.1 ст.126 КУпАП. Також склали протокол за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

У суді слідчий ДФС повідомив, що він прохав патрульних за фактом порушення ПДР скласти протокол та винести постанову, вказав про те, що є працівником правоохоронних органів, що їх обурило та вони вказали про наявність у нього ознак алкогольного сп`яніння, при цьому виражалися нецензурною лайкою, погрожуючи та пропонуючи вирішити дане питання на місці шляхом сплати грошових коштів у розмірі 6000 грн. Під час цього спілкування він ввімкнув диктофон на телефоні, що побачив поліцейський, намагався вилучити запис, застосувавши при цьому силу, завдаючи ударів, витягли його з автомобіля, одягли кайданки та посадили до машини патрульної поліції.

Також ДФСник зазначив, що працівники поліції не пропонували пройти медичний огляд на стан сп`яніння.

Адвокат ДФСника також надав довідку з лікарні про те, що той не був п’яний.

Суд не прийняв вказані медичні документи, оскільки вони не можуть бути прийняті в якості доказу відсутності стану сп`яніння у слідчого ДФС:

  • не зазначено яким приладом у який час та день проведено огляд на стан сп`яніння, не зрозуміло яка кров на алкоголь вказала на відсутність алкоголю;
  • інші показники крові цієї ж виписки свідчать про спосіб її забору та вміст речовин у ній. 

Крім того, ДФСник в судовому засіданні підтвердив факт здачі крові три рази у вказаному медичному закладі за відсутності поліцейських, що суперечить порядку проходження огляду на стан сп`яніння та підтверджує небажання правопорушника підтвердити правомірність своїх дій в присутності працівників правоохоронних органів.

Відеозапис наданий стороною захисту не підтвердив позицію слідчого ДФС та його захисника, а лише вказав на зневажливе спілкування правопорушника під час зупинки та в подальшому скарги останнього на стан здоров`я під час перебування в кареті швидкої допомоги. 

Також, суд відмовив у прослуховуванні аудіо, на якому патрульні нібито вимагають гроші. Суддя вказала, що на записі не можна точно ідентифікувати голоси.

Суд визнав винним старшого слідчого ГУ ДФС у Харківській області Дмитра Корнієнко у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 10 200 грн та позбавив права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Як стало відомо Police Control Ukraine слідчий ДФС пішов скаржитись на дії патрульних до прокуратури Харківської області. У відомстві не побачили складу злочину за ч.2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та не відкрили кримінальне провадження.

А ось у ДБР внесли відомості за цією статтею через те, що адвокат слідчого ДФС оскаржив через суд невнесення відомостей у ЄРДР.

Також адвокат ДФСника планує подавати апеляцію на рішення Дзержинського районного суду м.Харкова.

Залишити відповідь