Смертельна ДТП за участю патрульних на Одещині: суд відправив поліціянта під домашній арешт

Заводський районний суд м. Миколаєва обрав запобіжний захід одеському патрульному Стояну Дмитру Володимировичу, підозрюваному у скоєнні ДТП, внаслідок якої загинула людина (ч. 2 ст. 286 КК України), у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Дмитро Стоян

Нагадаємо, 5 березня інспектор Управління патрульної поліції в Одеській області ДПП НП України, керуючи службовим автомобілем «Toyota Priuys», на автодорозі Київ-Одеса, в зоні діяльності стаціонарного посту «Дачне», виїхав на ліву смугу попутного йому руху проїжджої частини, чим створив перешкоду у русі автомобілю «Hyundai Sonata», який рухався в бік Одеси, внаслідок чого сталося зіткнення транспортних засобів. Також на відео з моментом ДТП видно, як патрульні рухаються з вимкненими спецсигналами заднім ходом, що заборонено на дорозі для автомобілів та пішохідних переходах. А після зіткнення включають проблискові маячки.

В результаті аварії пасажир автомобіля «Hyundai Sonata» – начальник відділення поліції №1 Могилів-Подільського РВП, старший лейтенант поліції Олександр Олександрович Парфонов загинув на місці.

Олександр Парфонов

Ще двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження, ступінь тяжкості яких на теперішній час встановлюється.

Також нагадаємо, що Дмитра Стояна після ДТП шпиталізували із закритою черепно-мозковою травмою, струсом мозку, тупою травмою живота та забиттям грудної клітини.

Залишити відповідь