СБУ затримала групу скіммерістів: обкрадали харків’ян

Росіянин зі спільниками обкрадали харків’ян: встановлювали «скіммерне» обладнання  для  зчитування даних банківських карток та відеофіксації PIN-кодів.

«Злочинне угруповання у складі росіянина та двох харків’ян викрили співробітники підрозділу кібербезпеки і слідчі СБУ.»,–повідомляє пресслужба УСБУ в Харківській області.

Як з’ясували співробітники СБУ, зловмисники познайомилися на форумі присвяченому хакерській тематиці (інтернет-платформа для спілкування різних хакерів). Росіянин координував діяльність своїх поплічників через мобільний месенджер. 

Так, за його вказівкою зловмисники придбали скіммери – саморобне обладнання, яке дозволяє зчитувати магнітні стрічки банківських карток та фіксувати введені PIN-коди.

Довідково: Для того щоб шахраї зняли гроші з будь-якого карткового рахунку, їм потрібні дані магнітної стрічки, PIN-код та чисті пластикові карти. Скіммер складається із симулятора приймача банківських карт, який встановлюється на справжній приймач карток та з накладної клавіатури або мініатюрної відеокамери. За допомогою симулятора злочинці зчитують інформацію з магнітної стрічки. Відеокамера, яка направлена ​​на клавіатуру банкомату, записує введення PIN-кодів клієнтами. Накладна клавіатура запам’ятовує все, що набирають клієнти, та передає відповідне натискання на справжні клавіші. Потім злочинці розшифровують записи, дізнаються усі данні та наносят їх на чисті пластикові картки, роблячи таким чином дублікат.Таке обладнання є спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

Вказані шахараї непомітно встановлювали відповідні пристрої на банкомати і термінали самообслуговування. Здобувши необхідну інформацію, зловмисники виготовляли дублікати банківських карток і знімали чужі гроші у банкоматах.

Одного з учасників групи «скіммерістів» працівники СБУ затримали на «гарячому» – під час спроби зняття грошей в одному із банкоматів Харкова. 

Правоохоронці провели обшуки у фігурантів справи та вилучили «скіммерне» обладнання, підроблені банківські картки, а також комп’ютерну техніку.

Яку суму викрали зловмисники, поки що не повідомляється.

За вказанні злочинні дії шахраям загрожує від 4-х до 7-ми років позбавлення волі (ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України).

Залишити відповідь