Рекет по-харківськи: бандити хотіли «віджати» бізнес та вимагали у підприємця $700 тис.

24 березня 2021 року в смт. Панютине Харківської області група осіб пред’явила вимогу голові ТОВ переєструвати належне йому підприємство на вказаних осіб. Зловмисники нанесли чоловікові тілесні ушкодження у вигляді побоїв та повідомили, що в разі відмови постраждають члени його сім’ї. Наступного дня потерпілий звернувся із заявою на дії вимагачів до прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба регіональної прокуратури.

«У подальшому голова ТОВ зустрівся з вимагачами. Зловмисники, погрожуючи, повідомили, що потерпілий за не переєстрацію корпоративних прав на підприємство має передати їм 700 тис. доларів США. Того ж дня голова ТОВ передав рекетирам 100 тисяч доларів США як гарантію того, що погоджується на їхні вимоги»,–йдеться к повідомленні.

В поліції відзначили, що за кілька днів до зустрічі під приводом переговорів про продаж фермерського господарства, для підтвердження своїх злочинних намірів зловмисники пошкодили автомобіль потерпілого та залишили на його капоті траурні вінки.

14 квітня цього року, перебуваючи в готелі «Kharkiv Palace», потерпілий передав групі вимагачів 600 тис. доларів США. Відразу після цього п’ятьох зловмисників затримали правоохоронці. Їм готується повідомлення про підозру.

Справа відкрита за ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах).

Як Police Control Ukraine стало відомо, затримані – члени ОЗУ «Залютінські», яке належить кримінальному авторитету Мітрову Леоніду, відомому як «Мітруша».

Один із затриманих – Олександренко Дмитро, на прізвисько «Кабан».

Олександренко Дмитро

Він же разом з іншими участниками брав участь у вбивстві 37-річного Руслана Смірнова, який зайшов до харківського ресторану «Biani» та почав стріляти з «травмату» в компанію відпочиваючих чоловіків («Залютінських»).

До речі, головного підозрюваного – Дмитра Шаповалова, відносно якого неодразово порушувались різні кримінальні справи, суд відправив під домашній арешт.

Залишити відповідь