Рейдерське захоплення відомого виробника лінолеуму в Харкові – справа рук ексСБУшника, кримінального авторитета «Гончарика» та правоохоронців? Що наразі відбувається на території заводу

Наприкінці грудня минулого року чисельні ЗМІ повідомляли про рейдерське захоплення харківського заводу «Алексвуд», що спеціалізується на виробництві лінолеуму та ламінату та належав харківському підприємцю Леоніду Гайшуку, який помер 17 квітня 2020 року. Представники власника та орендарів заводуповідомили, що захоплення відбулось за участю спецпідрозділу Нацполіції Харківщини. Також повідомлялось, що поліцію «консультували» «профільні фахівці» по віджиму бізнесу на Харківщині та колишній ДАЇшник – фігурант гучної історії про підроблені медичні довідки для генерала поліції Сокуренко, керівника СБУ, підроблені автономери та заниження вартості автівок й «кришування» корупції у «сервісних центрах МВС.

23 грудня 2020 року під час захоплення заводу спецпідрозділ поліції поклав охорону заводу обличчям в землю, ще й били лежачих людей ногами, а на підприємство спокійнесенькозапустили нових господарів.

Як Police Control Ukraine повідомило поінформоване джерело, відповідне рейдерське захоплення також відбувалось під управлінням кримінального «авторитета» «Гончарика» – Гончаренко Михайла Юрійовича та його родича (зятя) – колишнього працівника СБУ (був виведений зі штату) Ігора Кірєєва.

Автівка, яка належить батьку Ігора КірєєваКірєєву Юрію Радіоновичу, «BMW X5» державний номер «АХ 0001 ХЕ» була на місті рейдерського захоплення заводу. Також на місті була й «ТoyotaLand Cruiser Prado» днз «АХ 8820 НР», котра належить оточенню «Гончарика».

​Також Police Control Ukraine cтало відомо, що напередодні рейдерського захоплення, 22 грудня 2020 року, після закінчення обшуку на заводі «Алексвуд», не висунувши жодних зауважень, старший слідчий в ОВС ГСУ НП України старший лейтенант поліції Горохов Олександр Геннадійович раптово та без жодних підстав зажадав, щоб працівники заводу, ТОВ «БАЛАНА» і охорона негайно покинули територію.

​У цей же час до прохідної заводу під’їхав автомобіль «BMW Х5» чорного кольору з держномерами «АА 7159 ХС» («лівими номерами», які зареєстровані за «Volkswagen Passat») та з переднього пасажирського сидіння вийшов Ігор Кірєєв.

​З заднього сидіння цієї ж автівки вийшли двоє озброєних чоловіків у цивільному одязі. Кірєєв поспілкувався зі слідчим поліції Гороховим, котрий чекав його на вулиці біля прохідної, після чого наказав двом прибулим з ним озброєним чоловікам стати перед воротами та нікого не пропускати на територію підприємства. Все це відбувалося у присутності директора та адвокатів ТОВ «БАЛАНА».

​Потім Кірєєв звернувся до директора ТОВ «БАЛАНА» Євгена Балика і, вказавши на автомобіль «Volkswagen Passat» білого кольору, котрий стояв неподалік, зажадав, щоб Балик підійшов до вказаного авто і вибачився перед Марією Полуектовою, яка сиділа на задньому сидінні «Volkswagen». Не соромлячись свідків, розлютований, схоже, тим, що не вдалося відразу захопити територію заводу, Кірєєв почав погрожувати директору ТОВ «БАЛАНА» і передавати «привіти» адвокату Байбекової. Євген Балик був змушений викликати поліцію. Коли поліціянти прибули на місце, Балик вручив їм відповідну заяву, в якій зазначені усі вищенаведені факти.

​А вже вранці наступного дня рейдери за підтримки спецпідрозділу Національної поліції захопили підприємство «Алексвуд».

Аваков: Харків завжди бувментівським містом. Бандюки тут правити не будуть

5 січня цього року на координаційній нараді з питань правоохоронної діяльності в Харківській області міністр Арсен Аваков пообіцяв, що «націоналісти і бандюки» не будуть правити в Харкові.

«Тут єдиний кулак влади завжди був сильнішим за альтернативний кулак. Жодні націоналісти, жодні бандюки, жодні, так би мовити, бічні авторитети, не будуть тут нічого вирішувати і правити. Ба більше, я буду цим займатися спеціально сам. Якщо хтось відповідно проявлятиметься або на щось навіть претендуватиме, – буде демонстративна, неадекватна, несиметрична реакція», – пообіцяв глава МВС.

Але наразі у Харкові «бандюки» та «авторитети» за участю правоохоронців продовжують здійснювати свою злочину діяльність та очолювати рейдерство у місті та області.

Також Аваков заявляв, що не може дозволити щоб прокуратура воювала з поліцією, поліція таємно підбивала СБУ, СБУ таємно ненавиділа ДСР…»

Що відомо про колишнього СБУшника Кірєєва та «Гончарика»

Кірєєв Ігор Юрійович – колишній працівник СБУ (виведений зі штату).

Ігор Кірєєв

Починав свою кар’єру в СБУ зі звичайного опера транспортного відділу (4 відділ Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки) УСБУ в Харківській області. Кірєєв Ігор одружився на дочці кримінального «авторитета» «Гончарика» – Гончаренко Євгенії Михаліївні.

Михайло Гончаренко разом зі своєю донькою Євгенією

Євгенія Кірєєва пересувається на «Porsche Macan» днз «КХ 0001 ХЕ», який зареєстрований на ім’я батька Ігора Кірєєва.

Через деякий час Кірєєва перевели до Дергачівського МРВ УСБУ в Харківській області. Перебуваючи на посаді опера, займався «кришуванням» крадіїв нафтопродуктів та газоліну. Кар’єра молодого СБУшника йшла ні добре, ні погано аж до 2014 року. А після того як мером Києва став Віталій Кличко (товариш «Гончарика» по збірній України з боксу), Кличко вирішив «придбати» своїй людині, використовуючи вплив, посаду в Центральному управлінні СБУ в Києві та домігся підвищення Кірєєва по службі. Спочатку Ігор Кірєєв став другим заступником начальника Чугуївського МРВ УСБУ в Харківській області, хоча штатом не передбачена відповідна посада – у начальника МРВ може бути лише один заступник. Отже, відповідна посада створювалась спеціально для Кірєєва. А потім він швидесенько поїхав до Києва. Перебував деякий час на посаді помічника Голови СБУ – Івана Баканова. Згодом був виведений зі штату.

На ім’я Ігора Кірєєва зареєстрована зброя: рушниця гладкоствольна «Safari ПН-001», пістолет «Форт-12РМ» та пістолет «Скат-1Рк».

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, Ігор Кірєєв наразі «кришує» близько 20-ти незаконних пунктів з прийому металобрухту, а також займається незаконною порубкой лісу в Краснокутському районі Харківської області (за цим фактом навіть розпочате кримінальне провадження).

Батько КірєєваЮрій Кірєєв займається комерційною діяльністю – виготовленням вікон, дверей та іншої супутньої продукції. Їздить за кермом автомобілю «Hyundai Tucson» з держномерами «АХ 1112 ЕС».

Раніше Гончаренко Михайло Юрійович був учасником організованої злочинної групи під керівництвом вже померлого кримінального «авторитета» «Князя» (Казарцев Вадим). У складі злочинної групи займався підбором спортсменів для подальшого силового захоплення земельних угідь з врожаєм на території Харківської області. Потім «Гончарик» розірвав стосунки з вказаним угрупуванням та перебував у конфліктних відносинах з Казарцевим.

Нагадаємо, у жовтні минулого року, після смерті «Князя» Police Control Ukraine повідомляв, що, колишній бізнес-партнер «Князя» –«Гончарик», який проходить потерпілим у кримінальному провадженні, через яке затримували ОЗУ «Князя», вже декілька місяців розповідав всім у місті, що він тепер буде «головним у Харкові».

За інформацією поінформованого джерела, близьким другом «Гончарика» був Олексій Титов -кілер, який у 2019 році в ході перестрілки на вул. Клочківській у Харкові застрелив Володимира Бороха, відомого в кримінальних колах як «Тайсон» та поранив Георгія Iсакова, відомогояк «Жора». Потім, оточений поліцейськими, підірвався на власній гранаті. Титов з «Гончариком» сиділи разом у місцях позбавлення волі.

Зустріч ексСБУшника, «Гончарика» та ексДАЇшника

Слід відзначити досить цікавий момент, що ще до рейдерського захоплення, 27 листопада 2020 року була зафіксована ймовірна зустріч в харківському ресторані «Чехов» колишнього ДАЇшника Вакуленко Сергія Івановича (фігурант гучної історії про корупцію в сервісних центрах МВС) з Ігорем Кірєєвим та «Гончариком». На відповідну зустріч Вакуленко прибув на «Volkswagen Caravelle» з держномерами «АХ 0075 КМ».

Разом з цим на парковці ресторану також були «BMW X5» з держномерами «АХ 0001 ХЕ» (належить батьку Ігора Кірєєва), яка потім була на місті рейдерського захоплення заводу, та «PorscheMacan» днз «КХ 0001 ХЕ» (на автівці пересувається Євгенія Кірєєва (донька «Гончарика») зареєстрований на ім’я батька Ігора Кірєєва.

Ймовірно, на вказаній зустрічі й обговорювався майбутній рейдерський захват заводу.

Що наразі відбувається на захопленому заводі

Починаючи з 23 грудня по теперішній час біля заводу продовжує чергувати спецпідрозділ ГУНП в Харківській області. На це витрачаються гроші платників податків.

Тим часом Ігор Кірєєв, навіть не переховуючись, відвозить продукти харчування спецпризначенцям поліції на тій самій «BMW X5», але з «лівими номерами» «АА 7159 ХС». Колишній СБУшник міг би знайти більш нормальні «ліві» номера, але нічого кращого як переставити номера з того самого «Volkswagen Passat», який так само був присутній напередодні рейдерського захоплення біля території заводу, не придумав.

А коли представники ТОВ «БАЛАНА» приїхали перевірити стан майна на заводі,спецпризначенці поліції почали поводити себе зухвало, штовхались та застосували фізичну силу до адвоката. На прохання представитись, працівники поліції не відповили, а лише вигадували якусь маячню, що зараз приїде поліція і тільки тоді вони представляться.

Оскільки у сім’ї Полуектової немає законних підстав домогтися отримання у власність в результаті успадкування більше 1/3 спадкового майна і вони фактично вже програли кілька важливих для себе справ, розуміючи, що незабаром буде встановлено факт батьківства Гайшука Л.Л. щодо Байбекова Б.Л., керівники ГСУ НПУ, особи, які здійснюють процесуальне керівництво укримінальному провадженні, діючи в змові і за підтримки кримінальними елементами, перейшли до відкритого рейдерського захоплення заводу, а також відкритого викрадення майна ТОВ «БАЛАНА», ПФ «АЛЕКС-3» і ПП«АЛЕКСВУД».

З 30 вересня 2020 року Байбекова О.А. не може домогтися визнання її дітей потерпілими в кримінальному провадженні, хоча у них такі ж права бути визнаними такими, як і у Полуектової М.Л. ГСУ Нацполіції заблокувало таку можливість, причому відповідну невмотивовану постанову виносив все той же слідчий Горохов О.Г., за підписом і при безпосередній участі якого відбувається велика частина неправомірних дій.

Під приводом охорони об’єктів нерухомого майна відбулося відкрите заволодіння індивідуальним рухомим майном ТОВ «БАЛАНА», підприємству завдано матеріальної шкоди в особливо великих розмірах – ч. 5 ст.186 КК України.

Ніякої іншої мети при проведенні обшуків, крім як заволодіння саме рухомим майном ТОВ «БАЛАНА» і ПП «АЛЕКСВУД» і передача його в неврахованому вигляді членам злочинної групи під керівництвом «Гончарика» у слідства не було.

З урахуванням вищезазначених фактів, виходить, що безпосередніми виконавцями цього злочину (відкрите викрадення майна ТОВ «БАЛАНА» в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 186 КК України) були правоохоронці, котрі діяли спільно з учасниками злочинного світу, керівництво якими здійснювали кримінальний «авторитет» «Гончарик» та його зять ексСБУшник?

Дані незаконні дії стали можливими за умови перевищення службових повноважень співробітниками слідства і умисного невиконання судового рішення співробітниками і керівниками ГСУ НПУ та Офісу Генерального прокурора, а також при безпосередньому наданні незаконних вказівок керівництвом поліції Харківщини про участь підлеглих в неправомірних діях із заволодіння чужим майном;

Наразі також ДБР внесло інформацію до ЄРДР за заявами ПП «АЛЕКС-3» і ТОВ «БАЛАНА» про перевищення слідчим Гороховим О.Г. своїх службових повноважень. У цей же день, 24 грудня 2020 року, слідчий Горохов А.Г., ймовірно, з метою розправи і «придушення» волі до опору, вручив повістки про виклик вдови – Байбекової О.А. і директора ТОВ «БАЛАНА» Балика Є.Н. в ГСУ для вручення повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, яких вони не скоювали – ч. 4 ст. 190 КК України. З урахуванням того, що згідно із КПК таке можливо тільки за погодженням з прокурором, а також те, що органи слідства не досліджували питання матеріального забезпечення ТОВ «БАЛАНА», джерела походження капіталу, закупівлю сировини і виробництва продукції, певні співробітники Офісу Генерального прокурора, які здійснюють процесуальне керівництво в даному кримінальному провадженні, також мають особисту зацікавленість в захопленні майна ТОВ «БАЛАНА». Наступним кроком ГСУ і Офісу Генерального прокурора, ймовірно, буде вручення їм підозри і обрання запобіжного заходу у виглядітримання під вартою.

Отже, відповідні факти свідчать, що керівництво ГСУ НПУ, окремі співробітники Офісу Генерального прокурора, ймовірно, не без відома свого керівництва, здійснили ряд неправомірних дій в співучасті з кримінальним «авторитетом» «Гончариком» (Михайлом Гончаренко). Як наслідок люди «Гончарика» спільно із співробітниками ГУНП в Харківській області здійснили відкритезаволодіння майном ТОВ «БАЛАНА» в особливо великих розмірах і рейдерське захоплення території підприємства по виробництву лінолеуму.

Залишити відповідь