Поліція розпочала службове розслідування через оприлюднення відео з очільником слідства Харківської області,на якому він ставить «плани» для відділів поліції

На одній із селекторних нарад Чиж Сергій Анатолійович – начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області пред’являв притензії з приводу відсутності закритих кримінальних проваджень та кількості переданих справ суду начальнику Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській поліції Торопову Сергію Михайловичу. Це так звані «плани» по кількості закритих або переданих до суду кримінальних проваджень, а відповідно й завершенню досудових розслідувань. ГУНП в Харківській області розпочало службове розслідування через оприлюднення відео з селекторної наради. 

«Під час розмови поліцейських йшла мова про стан розкриття та розслідування органами та підрозділами ГУНП кримінальних правопорушень в квітні поточного року.  Розгляд даного питання було передбачено порядком денним наради»,– повідомили у пресслужбі Нацполіції області.

«Робота слідчих підрозділів поліції щодо розслідування кримінальних проваджень чітко регулюється законами України, наказами та інструкціями МВС та НПУ. Терміни завершення досудового розслідування визначені Кримінальним процесуальним кодексом України і становлять 2 місяці з дня оголошення підозри. У своєчасному та якісному проведенні досудового розслідування зацікавлені у першу чергу потерпілі. Адже невмотивоване затягування слідства є порушенням прав і свобод громадян.

Відповідно до своїх посадових інструкцій, вимог наказу МВС України від 06.07.2017 №570, керівник слідчого управління має право проводити заслуховування керівників територіальних підрозділів щодо стану досудового розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих слідчими цього підрозділу. Саме це питання обговорювалося під час наради учасниками відеозапису. Про «гонитву за показниками» в цьому контексті мова не йде.».

У відомстві зазначили, що факт потрапляння до мережі Інтернет матеріалів службової оперативної наради керівництва ГУНП в Харківській області задокументовано, обставини цієї події встановлюються в рамках службового розслідування. Винні особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Судячи з відео завищені «плани» вже набридли начальнику відділу поліції: 

Ч.: Сергій Михайлович, в мене є інформація, що немає у вас достатньої кількості кримінальних проваджень для закінчення їх…(нерозбірливо);

Т.: Да проваджень у нас полно! У нас просто Вы ставите каждый месяц завышенные планы, на которые не заточены ни службы, ни прокуратура, ни суд.

Ч.:А в чому повышенный план?

Т.: Ну 40 дел это не райотдел, не может же райотдел постоянно в критическом напряжении работать, это завышенный план по сравнению с другими райотделами в нашей категории.

Ч.:Та нет, Ви сильно помиляєтесь.

Т.: Це Ви помиляєтесь.

Ч.: (нерозбірливо) … І Ви ведіть себе нормально.

Т.: Та я нормально себя веду, я Вам просто уже объснял…

Ред.: Звісно нам все здалося, «планів» немає🤷‍♀️ Поліція розпочала службове розслідування через оприлюднення відео з…

Gepostet von Police Control Ukraine am Mittwoch, 29. April 2020

Нагадаємо, за інформацією джерел Police Control Ukraine, Сергій Чиж, він же заступник начальника ГУНП в Харківській області, використовує свою посаду для особистого збагачення і кришування нелегального бізнесу, бере хабарі за закриття справ або тривале «розслідування» справ. Ще з часів роботи в Полтавській області він «приютил» свого зама по економіці Олега Максимовича, який благополучно приїхав працювати до Харкова і вже в новому місті Чиж і Максимович очолюють корупцію і різне кришування.

Вочевидь Чиж не справляється зі своєю роботю, бо наразі вкрай низькі результати слідчого управління Харківської області. Раніше невстановлені особи навіть надавали стусанів Сергію Чижу.

І тільки у квітні у Харкові побили начальника управління карного розшуку та начальника відділу розшуку по тяжким злочинам.

Потім у Харкові спалили авто поліцейського – підлеглого побитого очільника карного розшуку, який під час крадіжки отримав відкупні від автокрадіїв.

Також у Харків повернулись суворі 90-ті: серед білого дня здійснюються рейдерські захвати приміщень у самісенькому центрі міста.

Залишити відповідь