Очільник слідства Харківської області Чиж ставить «плани» для відділів поліції (ВІДЕО)

На одній із селекторних нарад Чиж Сергій Анатолійович – начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області пред’являв притензії з приводу відсутності закритих кримінальних проваджень та кількості переданих справ суду начальнику Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській поліції Торопову Сергію Михайловичу. Це так звані «плани» по кількості закритих або переданих до суду кримінальних проваджень, а відповідно й завершенню досудових розслідувань.

Відео з селекторної наради оприлюднив на своїй сторінці у Facebook Денис Ярославський:

«Помните создание новой полиции? Тогда министр Аваков и Хатия Деконаидзе заявляли- Все! Никакой палочной системы, деятельность полиции, в отличии от ненавистной милиции, будет оцениваться исключительно уровнем доверия граждан.
На деле, ничего не изменилось, да и не могло поменяться. Ведь на тот момент, ни Хатия, ни новый министр, понятия не имели что возглавили. Сейчас же, ситуация такова…».

Судячи з відео завищені «плани» вже набридли начальнику відділу поліції:

Ч.: Сергій Михайлович, в мене є інформація, що немає у вас достатньої кількості кримінальних проваджень для закінчення їх…(нерозбірливо);

Т.: Да проваджень у нас полно! У нас просто Вы ставите каждый месяц завышенные планы, на которые не заточены ни службы, ни прокуратура, ни суд.

Ч.:А в чому повышенный план?

Т.: Ну 40 дел это не райотдел, не может же райотдел постоянно в критическом напряжении работать, это завышенный план по сравнению с другими райотделами в нашей категории.

Ч.:Та нет, Ви сильно помиляєтесь.

Т.: Це Ви помиляєтесь.

Ч.: (нерозбірливо) … І Ви ведіть себе нормально.

Т.: Та я нормально себя веду, я Вам просто уже объснял…

С огромным пониманием отношусь к руководителям районных отделов полиции!Внесу ясность для обычных граждан:Помните…

Gepostet von Денис Ярославский am Dienstag, 28. April 2020

«Средний городской райотдел, получает +- 2-3 тысячи сообщений о правонарушении в месяц. В соответствии с УПК, их должны регистрировать в ЕРДР, после чего, расследовать и принимать процессуальные решения, а именно закрывать дела, или передавать в суд (есть райотделы в которых всего 5-10 следователей). Каждая область обязана передавать в суд, определенное колличество дел, но!!! Тут все зависит не только от следствия, а и от прокуратуры! Именно прокуроры саботируют передачу дел в суд, очень часто берут со следователей деньги за согласование дел. Эта круговая порука не прекращалась ни на день. Так что полиция новая, а процессы старые.»,– написав Ярославський.

За інформацією джерел Police Control Ukraine – Сергій Чиж, він же заступник начальника ГУНП в Харківській області, використовує свою посаду для особистого збагачення і кришування нелегального бізнесу, бере хабарі за закриття справ або тривале «розслідування» справ. Ще з часів роботи в Полтавській області він «приютил» свого зама по економіці Олега Максимовича, який благополучно приїхав працювати до Харкова і вже в новому місті Чиж і Максимович очолюють корупцію і різне кришування.

Вочевидь Чиж не справляється зі своєю роботю, бо наразі вкрай низькі результати слідчого управління Харківської області. Раніше невстановлені особи навіть надавали стусанів Сергію Чижу.

І тільки у квітні у Харкові побили начальника управління карного розшуку та начальника відділу розшуку по тяжким злочинам.

Потім у Харкові спалили авто поліцейського – підлеглого побитого очільника карного розшуку, який під час крадіжки отримав відкупні від автокрадіїв.

Також у Харків повернулись суворі 90-ті: серед білого дня здійснюються рейдерські захвати приміщень у самісенькому центрі міста.

Залишити відповідь