Патрульні просять маріупольську владу про допомогу: потрібні гроші на штраф-майданчик та ремонт службових авто

Патрульні поліцейські заявили, що потребують допомоги: у них постійно ламаються їхні власні автомобілі, а автомобілі порушників нікуди евакуювати.

Про це стало відомо на Дні депутата.

Як заявив глава патрульної поліції в Маріуполі Михайло Вершинін, при цілодобовому патрулюванні міста на кожен автомобіль припадає близько 10 – 12 тисяч км пробігу в місяць.

“Кожен з автомобілів вимагає постійної підтримки. Це пов’язано з тим, що більшість з поліцейських авто автомобілів прийшли на баланс з пробігом 250 тисяч км”, – зазначив Вершинін.

Ще одна проблема патрульних – автомобілі порушників нікуди евакуювати. Особливо гостро відсутність майданчика патрульні відчувають, коли не можуть евакуювати машини, які загороджують трамвайні колії в районі прохідних комбінату “Азовсталь”. Як зауважив Вершинін, люди ігнорують дорожні знаки та правила, залишають авто, перекриваючи рух транспорту. Відшукати винуватця дуже складно, так як він знаходиться на території комбінату.

“Автомобілі раніше ми евакуювали на штраф-майданчик, але, на жаль, з 1 травня вона перестала функціонувати. Тепер патрульні фізично не можуть прибирати автомобілі, які істотно перешкоджають проїзду транспорту”, – заявив Вершинін і попросив міську владу про допомогу.

Секретар Маріупольської міської ради Степан Махсма зазначив, що місто зобов’язується всіляко допомагати у зміцненні технічної бази поліції, сприяти в нових проектах, спрямованих на посилення публічної безпеки населення.

Кожен день на патрулювання міста виходять до 20 екіпажів, які обслуговують виклики по Маріуполю, а також в селищах Старий Крим, Каменськ, селища Мангушський району.

Джерело

Залишити відповідь