Опер поліції, який за $1500 дозволив рибалити в забороненому місці, відбувся штрафом

Оперуповноважений відділення поліції у порту Херсон, який за $1500 дозволив рибалити в забороненому місці,  заплатить 21 250 гривень штрафу.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 4 жовтня.

За матеріалами слідства, у березні 2019-го працівник правоохоронного органу дізнався у знайомого, що той не має дозволів на риболовлю. Поліцейський запропонував допомогти оформити дозвільну документацію на рибальство, а згодом з огляду на «тяжке матеріальне становище» вирішив отримати хабар. Пізніше опер сказав, що що оформити документи на вилов риби не може, але запропонував ловити рибу на акваторії Каховського водосховища та Дніпро-бузького лиману Херсонщини, якщо браконьєр щомісячно платитиме хабар від 1000 до 1500 доларів.

Обвинувачений цікавився кількістю обладнання та номерами човнів, які будуть задіяні, аби в подальшому поліцейські їх «не бачили». Перед риболовлею браконьєр мав дзвонити поліцейському і говорити контрольну фразу. Домовилися, що гроші мають надаватися «на першу вимогу» і рибалка мусить постійно тримати при собі підготовлені 1500 доларів.

Поліцейського затримали 4 липня 2019 після передачі грошей.

Прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості за ч.1 ст.368 ККУ (одержання службовою особою неправомірної вигоди) і узгодили покарання у вигляді штрафу.

Раніше дії цього чоловіка кваліфікували за ч.3 ст.368 ККУ як отримання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років

Залишити відповідь