Нічого не знаю, нічого не чую: керівництво СБУ Кіровоградщини ігнорує справу з побиттям спецслужбовця?

Майже детективна історія з нападом у Кропивницькому на СБУ-шника Ігоря Зайцева породжує багато запитань та гіпотез. Чому перш ніж знищити речовий доказ, невідомі записали на камеру телефона уривок з побиттям? Та що співробітник управління робив о третій ночі в кафе, де можна зустріти людей з сумнівною репутацією?  

«За що таке приниження? Просто так, просто співробітнику СБУ за те, що він співробітник? Ні. Тут якась є історія. Але ми це швидко з’ясуємо: якщо співробітника, постраждалого від нападу, раптово буде звільнено, то припущення, що він поліз не у справі, не по ділу і не туди, куди треба, фактично отримає докази», – вважає військовий журналіст-розслідувач Юрій Колесніков.

Якщо постраждалого співробітника буде звільнено, то припущення, що він “вліз не в свою справу”, отримає підтвердження – експерт

Проте для того, щоб з’ясувати всі обставини й причини перебування пана Ігоря на місці події, Управління служби безпеки в Кіровоградській області мало би провести службове розслідування.

Утім, як повідомила речниця Управління СБУ в Кіровоградській області Марина Яковенко, службового розслідування наразі немає, тому що у вчинках Зайцева немає ніякого правопорушення, – повідомляє  «СТОПКОР».

«Існують спеціальні служби внутрішніх розслідувань, не має значення, як вони називаються – внутрішні, спеціальних розслідувань, спеціальні інспекції – вони по-різному можуть називатися, але ми знаємо, що у всіх силових структурах існує незалежна, що підпорядкована лише першій особі, служба, яка стежить за правильністю дій, вчинків співробітників», – коментує Валерій Кур, голова ГУБОЗ України у 1994-2000 роках.

За словами пана Валерія, керівник у такому випадку має дати вказівку щодо перевірки реального ходу подій, щоб виключити всі несподіванки. Проте жодної реакції з боку нинішнього очільника Управління СБУ в Кіровоградській області Миколи Сумака так і не було, що також викликає чимало запитань і підозр.

Залишити відповідь