На Запоріжжі прокурор погорів на хабарі 10 тис.$ США

Прокурор місцевої прокуратури районного центру на Запоріжжі вимагав гроші з місцевого фермера та був затриманий працівниками СБУ. Він Гроші запропонував передати гроші у Запоріжжі через посередника – власного тестя.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець штучно звинуватив аграрія у нібито незаконному отриманні земельних ділянок. Прокурор погрожував фермеру притягненням до кримінальної відповідальності, у провадженні розслідуванням якого займався слідчий Бердянського відділу Нацполіції. За 10 тисяч доларів США він обіцяв «закрити» питання та повернути майно, вилучене у межах кримінального провадження.      

Після отримання всієї суми хабара правоохоронці затримали прокурора згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.  

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь