На Закарпатті затримали дільничного поліції на хабарі 12 тис. грн

Старший дільничний офіцер поліції вимагав хабар у мешканки одного із сіл Закарпаття. За неперешкоджання у незаконній реалізації спиртних напоїв він хотів 12 тисяч «відкупних».

До правоохоронців надійшла інформація, що старший дільничний офіцер поліції сектору превенції одного з відділів поліції у Закарпатській області вимагає гроші від 60-річної жительки району. За позитивне вирішення питання щодо нескладання адміністративного протоколу за незаконну реалізацію слабоалкогольних спиртних напоїв поліцейський планував отримати 12 тисяч гривень «винагороди». Після перевірки інформація підтвердилася,– повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

Оперативники ДВБ затримали поліцейського під час отримання 12-ти тисяч гривень хабара. Кошти вилучено.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратура Закарпатської області розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейському готується оголошення про підозру та подання до суду про обрання запобіжного заходу. За вчинене кримінальне правопорушення фігурантові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь