На Луганщині чоловіка, який кинув гранату в патрульних, взято під варту

У Рубіжному вранці 1 квітня 2021 року у ході відпрацювання орієнтування на правопорушника екіпаж патрульної поліції зупинив водія мопеда, зовні схожого на розшукуваного. Чоловік почав тікати та під час переслідування кинув в бік патрульних бойову гранату. Від вибуху боєприпаса поліцейські не постраждали. У ході огляду місця події було виявлено ще одну гранату РГД, яку зловмисник викинув, тікаючи від патрульних.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Поліцейські ввели спецоперацію для встановлення місцезнаходження  та затримання чоловіка. Його затримали у власній квартирі, де він ховався у коробі ліжка. Слідством встановлено, що чоловік раніше був неодноразово судимий за вчинення тяжких злочинів.

Близько пів року тому чоловіка вже затримували поліцейські за погрози підірвати гранату у квартирі багатоповерхівки.

За вчинення кримінальних правопорушень чоловіка засуджено за ч. 1 ст. 162, ч. 1 ст. 259 ККУ. Тоді суд призначив чоловіку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки та на підставі ст. 75 ККУ звільнив його від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном 3 роки. Окрім цього, днями чоловіка патрульні вже виявляли нетверезим за кермом того ж мопеду.

Наразі чоловік підозрюється у посяганні на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії чоловіку загрожує  від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Залишити відповідь