На Херсонщині експоліцейський після служби в АТО скоїв низку нападів: його засудили на 10 років

Голопристанський районний суд Херсонської області визнав колишнього співробітника поліції винним у низці злочинів і покарав 10 роками позбавлення волі.

Про це інформує «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 20 вересня.

2 червня 2019-го чоловік із 7-річною онукою приїхав до свого будинку в смт. Білозерка. Поряд із будинком, біля магазину «Везунчик», побачив компанію із шести чоловік, які розпивали алкогольні напої. Він зробив їм зауваження, але ті реагували неадекватно, тому повернувся до машини і сказав онуці сісти до автомобіля. У цей час відчув удари по голові та спині, які завдав йому обвинувачений при цьому нецензурно лаючись. Далі хуліган почав бити палкою по машині, хоча бачив, що там перебуває малолітня дитина. На місце викликано поліцію.

Потерпілий відбувся легкими тілесними ушкодженням, а його онука отримала психологічну травму. Крім того, постраждала машина: побиті вікна, пом’ято кузов.

Через два тижні зловмисник напідпитку сам зайшов до Білозерсього відділення поліції під приводом написати заяву. Коли чергова вела чоловіка по коридору, він схопив її за шию, приставив до горла стамеску і з погрозами вбивством вимагав віддати пістолет, який поліцейська мала в кобурі на поясі. До громадянина підібігли інші два працівники поліції і відтягнули від чергової та застосували кайданки. Згодом, допитані як свідки, вони показали, що обвинувачений кричав: «Віддай пістолет, буду вбивати».

А ще за два дні власниця місцевого магазину застала цього чоловіка, коли він розбивав її вітрину. У відповідь зловмисник ударив жінку в голову.

У судовому засіданні обвинувачений вину не визнав, пояснив, що мав давній конфлікт з працівниками Білозерського райвідділу поліції, оскільки раніше працював в УМВС України в Херсонській області та курирував їх діяльність. Згодом добровольцем поїхав на фронт в зону проведення антитерористичної операції. Має травми та порання. Будучи депутатом Білозерської селищної ради, знаючи структуру та методи роботи поліції, боровся адресно з «баригами».

Підсудний стверджував, що слідство проводилось упереджено — не надано відеозапису події, оскільки відеоспостереження на території подвір’я райвідділу обов`язково повинно було здійснюватися. Переконував, що з потерпілою поліцейською мав конфлікт, оскільки з нею раніше перебував у стосунках. Не бив, лише обіймав її. А коли вона нахилилася за пакетом крикнув: «Чого ти раком тут стала?». Нападу не вчиняв, не душив, лише рукою обійняв, пістолета не торкався. Щодо інших епізодів чоловік свідчити відмовився.

Суд визнав обвинувачення доведеним за всіма епізодами.

Напад з палкою на чоловіка та його онуку і розбиття їх машини, а також побиття власниці магазину кваліфікувалося як хуліганство і за це призначено тільки 6 місяців арешту.

За умисне заподіяння співробітниці правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень суд дав 3 роки позбавлення волі.

Найсуворіше покарання — 10 років в’язниці — чоловік отримав за розбій з метою викрадення вогнепальної зброї та бойових припасів (ч.2 ст.262 ККУ).

За сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суд призначив 10 років позбавлення волі.

Крім того, засудженого позбавляють звання «лейтенант міліції».

Під вартою він утримується з 25 червня 2019-го, тому строк відбування покарання буде відраховуватия з цієї дати.

Залишити відповідь