На Харківщині п‘яний поліцейський збив чоловіка та втік з місця ДТП: його затримали

8 січня на автодорозі в місті Богодухів 22-річний водій скоїв наїзд на пішохода та зник з місця аварії. В результаті ДТП 21-річного постраждалого з тілесними ушкодженнями доставили до районної лікарні.

Про це повідомили в пресслужбі обласного главку.

В ході слідства встановлено, що до скоєння ДТП причетний 22-річний поліцейський батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області.

«На момент аварії поліцейський перебував у відпустці, у цивільному одязі та без табельної зброї. Керуючи автомобілем «ВАЗ-2113», який належить його батькові, він здійснив наїзд на пішохода, який переходив дорогу, після чого втік»,–йдеться у повідомленні.

За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Поліцейського затримали.

«Його було направлено на освідування, за результатами якого встановлено, що зазначений поліцейський знаходився у стані алкогольного сп’яніння»,–йдеться у повідомленні пресслужби Харківської обласної прокуратури.

Правоохоронцю повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокуратура готує апеляційну скаргу на зазначене рішення суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Залишити відповідь