На Харківщині поліцейські брали хабарі з водіїв напідпитку

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували схему систематичного вимагання хабарів інспекторами сектору реагування патрульної поліції Вовчанського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Оперативники спецслужби встановили, що поліцейські налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від водіїв за непритягнення до відповідальності за нібито керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Погрожуючи відібрати водійські посвідчення, інспектори поліції вимагали від громадян 10 тисяч гривень з транспортного засобу під виглядом сплати штрафу на місці.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили за місцями роботи та проживання фігурантів провадження гроші та інші речові докази, які підтверджують незаконні дії.

Наразі зловмисникам оголошено підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання мір запобіжних заходів.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших поліцейських, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисників проводились спільно з Державним бюро розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Залишити відповідь