На Харківщині лісники незаконно вирубали ліс на 23,8 млн. грн

Харківські лісники за попередньою інформацією, організовано здійснювали масове вирубування лісу на території ДП “Жовтневий лісгосп” та незаконно вирубали ліс на суму 23,8 млн. гривень.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook заступник директора ДБР Ольга Варченко.

ДБР проводить досудове розслідування за цим фактом за процесуального керівництва Генеральної прокуратура України , оперативного супроводження СБУ та Департаменту захисту економіки Нацполіції України. 

«Слідчі Центрального апарату ДБР вже встановили, що з вересня 2018 по червень 2019 року службові особи лісових господарств Харківської області незаконно вирубали лісу на суму, лише уявіть, 23,8 мільйона гривень. Таку суму встановила судово-економічна експертиза, проведена за клопотанням Бюро. Вирубували переважно найбільш цінні породи деревини – дуб, клен, ясен та інші. Своїми діями вони завдали тяжких збитків лісовому господарству та державному бюджету.»,– зазначає Варченко.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 364 КК України. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Санкція цієї статті передбачає покарання: позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі ДБР проводить низку слідчих дій у цьому кримінальному провадженні, аби притягнути винних до відповідальності. 

Залишити відповідь