На Харківщині банда на чолі з керівником ГО вимагала «данину» з підприємців: стало відомо кого затримали

У Лозівському районі Харківщини затримали угруповання, яке обкладало «даниною» місцевих підприємців. Серед затриманих організатор угруповання – очільник ВГО «Промінь» Олександр Слета. Він намагався заручитися підтримкою правоохоронних органів. Затримали зловмисників під час отримання ними $10 тис.

Джерело: пресслужба Нацполіції та доповідь керівника Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід.

За даним слідства, на території району діяла група осіб, яка залякуванням змусили підприємців сплачувати їм кошти за спокійне ведення свого бізнесу. Суми щомісячних платежів коливалися від 10 до 15 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що організував діяльність угруповання голова однієї з громадських організації, який раніше вже мав проблеми із законом. У спільники взяв двох осіб з кримінальним минулим.

15 лютого правоохоронці затримали організатора та одного з учасників групи після отримання ними «данини», яку зібрали місцеві підприємців – 10 000 доларів США.

Зазначається, що раніше був задокументований факт отримання ними від підприємця 10 000 гривень.

В ході проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили зброю, кастет, стилет, фінські ножі, нунчаки, посвідчення журналіста на ім’я організатора, кошти у різній валюті на загальну суму 184 тисячі гривень та «чорнові» записи.

Двом затриманим зловмисникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

«Після проведення певних процесуальних заходів правова оцінка буде надана і діям третього учасника злочинної групи»,–відзначили в поліції.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

«Перед сесією було затримано голову правління ГО “Промінь” Олександра Слету, який створював уяву у лозівчан, що займає активну громадську позицію. Прикриваючись громадською організацією… заволодів грошовими коштами лозівчан-підприємців, які займаються прийманням вторсировини»,— розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід.

Олександр Слета

«Він запропонував одному з високопосадовців Лозівського відділу поліції хабар в сумі понад 150 тис. грн, це еквівалент 5 тис. доларів. У зв’язку з чим, голова ГО “Промінь” на підставі п. 2. ч. 1 ст. 208 КПК України був затриманий 15 лютого після отримання 10 тис. доларів США за так звану данину за спокій підприємця», — повідомив керівник прокуратури.

Також громадський діяч намагався створити муніципальну поліцію задля власного збагачення.


Залишити відповідь