На Дніпропетровщині затримали торгівців зброї: серед них експоліціянт

У місті Покров Дніпропетровської області затримали угрупування, яке торгувало зброєю, до складу якого входив колишній співробітник дозвільної системи поліції.

Про це повідомили у пресслужбі ДВБ Нацполіції.

У зловмисників можна було придбати товар на будь-який смак і гаманець: автомати Калашникова, травматичні пістолети з глушниками, бойові гранати із запалами, цинки з набоями різного калібру, а також тротил і пластид – при оптовій закупці покупці отримували чималі знижки.

34-річного учасника злочинної групи затримали відразу після збуту ним черговому клієнтові автомата Калашникова, за якого він одержав 49 тисяч гривень. Зустріч з покупцем зловмисник провів під покровом ночі, приїхав на власному автомобілі. Під час обшуку транспортного засобу правоохоронці виявили у салоні бойову гранату Ф-1 із запалом УЗРГМ-2.

У затриманого вилучено 2 гранати РГД-5 із запалами, револьвер з набоями, два цинки набоїв калібром 7,62 мм (880 штук), цинк з набоями калібром 5,45 мм (6480 штук), три дерев’яні ящики з набоями 5,45 мм (6480 штук), 16 пачок набоїв калібром 7,62 мм (320 штук) та 84 набої калібром 5,45 мм. А також кошти, одержані за зброю, 6 паспортів України на різних осіб, документи і розписки.

За місцем мешкання його молодшого подільника вилучено майже 1600 набоїв різного калібру, металеву банку для зберігання запалів до гранат Ф-1, рушницю без маркування, ящик для зберігання гранат Ф-1.

Під час обшуку за місцем проживання експоліцейського вилучено 2 мисливські рушниці, набої до них, пневматичну рушницю з оптичним прицілом, штик, травматичний пістолет ПМР з дозволом, виданим на іншу особу, тисячу доларів США, дозволи на зброю на інших осіб, банківські картки, службову документацію для оформлення дозволів на придбання зброї.

На теперішній час 34-річному кримінальному торгівцю готується оголошення про підозру. Учасникам викритої групи загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Залишити відповідь