На Дніпропетровщині поліцейский начальник збирав «данину» з бізнесменів

Працівник поліції Дніпропетровської області керівної ланки налагодив схему незаконного збагачення. Володіючи інформацією про підприємницьку діяльність осіб на території обслуговування, поліцейський вимагав та отримував із них хабарі.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Повідомляється, що заступник начальника одного з відділень Кам’янського районного управління поліції Дніпропетровської області, будучи добре обізнаним щодо ситуації з господарською діяльністю будь-якої форми на «підвладній» території, організував комбінацію отримання «додаткового капіталу». За безперешкодну діяльність підприємці щомісячно “сплачували” йому частину від прибутку.

Посадовця поліції затримали на одержанні хабаря 10 тисяч гривень, які йому систематично «надходили» від підприємця, що здійснює закупівлю та перевезення металобрухту.

Правоохоронці провели обшуки за місцем несення служби та проживання поліцейського.

«Данина», «щомісячна доля», «кришування» – це зовсім не те, чим мають займатися поліцейські. А за тими, хто намагається займатися цими речами, йде Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України. Звичайно, поліцейський звільнений із органів поліції. В поліції справді існує вагомий некомплект. Але такі працівників, як цей затриманий та йому подібні, нам не потрібні,” – наголосив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Слідчі ДБР вручили поліцейському підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь