Київські поліціянти укладали договори на охорону, але не передавали гроші в касу

Діючому та колишньому працівникам столичного Управління поліції охорони інкримінується привласнення коштів, одержаних ними, шляхом зловживання службовим становищем. За фінансові махінації фігурантам загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У березні 2020 року правоохоронці встановили причетність окремих співробітників Управління поліції охорони з фізичної безпеки в місті Києві до протиправних дій.

Зазначається, що 35-річний та 33-річний поліцейські, які на той час займали посаду заступника начальника УПО та командира однієї з рот відповідно, за попередньою змовою укладали із замовниками договори надання послуг охорони. Проте одержанні гроші вони не передавали до каси підрозділу, а використовували на власні потреби.

Поліція відкрила справу за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

«Недоотримання коштів за здійснення господарської діяльності підтверджено після перевірки спеціалістами Управління внутрішнього аудиту НПУ. Один зі змовників був звільнений зі служби в лавах поліції, інший – понижений в посаді»,–йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді  обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь