Криворізький патрульний організував «побори» з автоперевізників

Служба безпеки України викрила одного з керівників патрульної поліції Кривого Рогу на організації корупційної схеми систематичного отримання хабарів від автоперевізників.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За версією слідства, посадовець планував налагодити схему одержання щомісячної «данини» від місцевого приватного підприємця, який працював у сфері пасажирських автоперевезень. 

«Оперативники спецслужби встановили, що фігурант запропонував приватному перевізнику сплачувати щомісячний «внесок» з кожного авто. За цю суму поліцейський обіцяв не перешкоджати підприємницькій діяльності та «закривати очі» на порушення правил дорожнього руху та недотримання вимог карантинних обмежень»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали поліцейського у передмісті Дніпра  під час отримання 20 тисяч хабара.

Як Police Control Ukraine стало відомо з власних джерел, правоохоронці затримали заступника командира батальйону Володимира Марковського.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України посадовцю повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що раніше у Кривому Розі затримали патрульного на хабарі 40 тис. грн. Ці кошти він вимагав у чоловіка, який займається вантажоперевезеннями, за невтручання у підприємницьку діяльність.

Залишити відповідь