У Кривому Розі патрульного затримали на хабарі 40 тис. грн

Криворізький поліцейський вимагав у чоловіка, який займається вантажоперевезеннями, 40 тисяч гривень неправомірної вигоди за невтручання у підприємницьку діяльність.

Про це повідомили в пресслужбі ДВБ Нацполіції.

Повідомляється, що до оперативників Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся 41-річний чоловік та повідомив про неправомірні дії одного з працівників поліції. Старший інспектор криворізького відділення безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області вимагав 40 тисяч гривень хабаря. Натомість обіцяв підприємцю не перешкоджати курсуванню його вантажних автомобілів у місті та не притягувати до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці затримали 31-річного патрульного після отримання ним неправомірної вигоди.

Слідчі ДБР готують вручення підозри фігуранту за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь