Харківському слідчому, який укрив вбивство,закривши справу (про вбивство зізнались підозрювані у вбивстві дівчини, труп якої вони підпалили у колекторі), повідомили про підозру

8 листопада 2013 року на березі річки Уди в Новобаварському районі м. Харкова, поблизу залізничної станції «Нова Баварія», було виявлено труп чоловіка. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка мала явно насильницький характер. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження. Проведення досудового розслідування було доручено слідчому СВ Жовтневого РВ ХМУ УМВС в Харківській області капітану міліції, який на теперішній час займає посаду слідчого Новобаварського відділу поліції ГУНП в Харківській області. Він, усвідомлюючи, що смерть чоловіка була насильницькою, вирішив приховати вбивство: вніс недостовірні дані про закриття кримінального провадження до ЄРДР, не направив копію відповідної постанови прокурору та утримував матеріали кримінального провадження у своєму службовому кабінеті.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

«Перелічені дії слідчого призвели до невжиття необхідних заходів щодо встановлення осіб, які скоїли умисне вбивство, та повторного скоєння ними аналогічного злочину при обтяжуючих обставинах, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України»,–йдеться у повідомленні.

Тобто 29 лютого 2020 року ці особи, а саме 27-річний харків’янин та 30-річний мешканець селища Пісочин Харківського району позбавили життя 25-річну жінку, перерізавши їй горло. Аби приховати злочин, зловмисники сховали тіло загиблої  у колекторній трубі біля річки Уди та  підпалили його. Після скоєння злочину чоловіки заволоділи мобільним телефоном жінки. Через деякий час правоохоронці затримали зловмисників.

Слідчому Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 396 КК України (приховування особливо тяжкого злочину — умисного вбивства).

Зазначається, що у ході обшуку у службовому кабінеті слідчого вилучено документи, які є доказами злочину.

Питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення поліціянта від займаної посади вирішується. Підозрюваному загрожує покарання у виді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь